Nieuws

Passend onderwijs Haarlemmermeer
Drie landelijke ontwikkelingen in het passend onderwijs

Drie landelijke ontwikkelingen in het passend onderwijs

11-07-2024
Graag praten we je kort bij over een aantal landelijke regelingen die invloed hebben op passend onderwijs. Zo komt er ruimte om te experimenteren met inclusiever onderwijs en zijn er regelingen rond het ‘hoorrecht’ en de ‘Subsidieregeling digitale school’.
  1.  De regeling ‘Experiment inclusieve leeromgeving’ geeft scholen meer ruimte om de mogelijkheden van inclusief onderwijs in de praktijk te onderzoeken.
    Lees meer bij Steunpunt Passend Onderwijs
     
  2. Voor hulp aan kinderen en jongeren die door lichamelijke of psychische oorzaken (tijdelijk) niet naar school kunnen, is er nu de ‘Subsidieregeling digitale school’. Met die subsidie kunnen coalities van scholen en samenwerkingsverbanden een (boven)regionale digitale schoolvoorziening opzetten. Als samenwerkingsverband Passend Onderwijs Haarlemmermeer sluiten we ons aan bij de coalitie swv’en Noord-Holland. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.
    Lees meer bij Steunpunt Passend Onderwijs
     
  3. Het hoorrecht van kinderen komt in de wet. Hoorrecht wil zeggen dat leerlingen zelf meepraten over de (extra) ondersteuning die ze krijgen. De nieuwe wet ‘Versterking positie ouders en leerlingen in het passend onderwijs’ geeft leerlingen en ouders een stem in onder meer het ontwikkelingsperspectief en de inrichting van het ouder- en jeugdsteunpunt.
    Lees meer bij Steunpunt Passend Onderwijs